Todas as entradas en Proxectos

Vivienda unifamiliar en Reboira. Vilarmaior

Enrique Blanco+Patricia Sabín

Pequena vivenda unifamiliar, que se incrusta no terreo onde se constrúe. Un fogar sinxelo e luminoso, con materiais duros ó uso e amables ó trato. Continuar lendo →

Rehabilitación de vivienda unifamiliar. Noia

Álvaro Marín+Alfonso Castro

A Barro_House nace como unha resposta sinxela a un ámbito con carácter e unhas impresionantes vistas sobre a ría de Noia. Unha fachada sinxela pero rotunda nace coa vontade de dar unha resposta actual pero integradora, impregnándose da frescura das construcións do lugar. Continuar lendo →

9 viviendas en hilera. Mugardos

Posted by / 19th abril 2014 / Categories: coag, Proxectos / Tags: , , , , / 0 Comments

Jorge Salgado Cortizas

Un barrio de casas humildes cunha arquitectura digna da que o seu ámbito carece, é o lugar. A parcela está situada no barrio de Sta. Lucia, na intersección das rúas Federico Mallo con Eduardo Pondal onde a mediados do século pasado se construíron unhas magníficas vivendas sociais de planta baixa e unha planta alta, co seu patio na parte posterior. O barrio posúe unhas extraordinarias vistas sobre a enseada de Mugardos e a entrada da ría de Ferrol, vixiada polos castelos de La Palma e San Felipe. Continuar lendo →

Casa en Coirós. A Coruña

Belén Salgado+Antonio López

Esta casa naceu coa vontade de facer arquitectura de calidade nun contorno dominado polo que se veu entendendo de xeito popular como tipoloxía tradicional de vivenda en Galicia (cuberta a dúas augas, construcións adxectivas…) traballando a partir do impacto formal e emocional colectivo que xurdiu en torno a este xeito de “facer” vivenda durante as últimas décadas. Continuar lendo →

Rehabilitación de vivienda y estudio de arquitectura. Ourense

Muiños+Otero

No casco histórico de Ourense, proponse a reforma de edificio entre medianeiras destinado a estudio de arquitectura e a vivenda unifamiliar. A premisa básica da intervención é integrarse no ámbito, e intentar sobrepoñerse ás limitacións xeométricas da edificación, perseguindo a continuidade espacial e a captación de luz natural, mediante as interrupcións en forxados, dobres alturas, emprego de cerramentos transparentes, e unha escaleira lixeira e inmaterial. Continuar lendo →

Rehabilitación integral para dos viviendas en Redes. Ares

Posted by / 14th abril 2014 / Categories: coag, Proxectos / Tags: , , , , , / 0 Comments

Díaz & Díaz Arquitectos

Redes é unha pequena Vila Mariñeira desenvolvida a principios do século XX, situada na marxe norte da Ría de Ares encravada nas Rías Altas Galegas. Esta localidade foi premiada polo Colexio de Arquitectos no Día Internacional da Arquitectura 2009 por conservar a súa traza orixinal no urbanismo. Tamén se coñece esta localidade como a “Venecia Galega” pola conexión das súas vivendas ao mar. Continuar lendo →

Edificio dotacional CITEXVI. Vigo

Alfonso Penela Arquitectos

Un grande porta contedores lixeiro, transparente,
luminoso, á espera de cargas.

Atracado dando resposta á xeomorfoloxía
inmediata e de relación co territorio.

A planta baixa libérase, faise transparente
evidenciando o seu necesario carácter público.

Xeometría disciplinada que permite a partir de
unha modulación rigorosa crear contedores
variables segundo a demanda. Continuar lendo →

Escola infantil no Campus universitario. Ourense

Posted by / 11th abril 2014 / Categories: coag, Proxectos / Tags: , , , , / 1 Comment

Abalo Alonso arquitectos

É posible que as cabanas entre as árbores estivesen na orixe do proxecto. Pode que os nosos hórreos tamén. Botamos de menos eses momentos de xogos infantís. A propia configuración do terreo acompáñanos; no medio do parque, illados, entre árbores, terreo en pendente… Continuar lendo →

Rehabilitación y ampliación de ruinas para vivienda. Tomiño

Guadalupe Piñera Manso

Deambular, vivir, capturar momentos. Unha serie de preexistencias, os restos pétreos dunha antiga construción agrícola tradicional, unha mesa baixo a frondosa glicinia que acolleu comidas e reunións familiares durante moitos anos e a piscina próxima, convértense en orixe e trama que desenvolve un espazo construído como lugar de vida. Continuar lendo →

Urbanización de plaza pública. Carballo

Alfredo Garrote+Carlos Seoane

O proxecto da Praza de Sofán, nace da necesidade de ampliar o campo de festas da parroquia engadindo á superficie do adro da igrexa, un terreo lindante adquirido polo Concello de Carballo e os propios veciños. Nese ámbito encóntranse unha serie de elementos de importante valor patrimonial como son a igrexa neoclásica de San Salvador, un cruceiro do século XVII e a “horta do cura”, anexa á casa reitoral de escaso valor. Todo este conxunto localízase nun ámbito rural de importante valor paisaxístico. Continuar lendo →

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies

Visítenos en FacebookVisítenos en Twitter